Skal du være ny bilejer? Her får du de fem bedste tips til at købe din første bil 

Dette indhold er sponsoreret

Det at have bil giver en fantastisk transportmæssig frihed. Hvor man før har været lænket til den offentlige transports tidsplaner og tæt pakkede i busser eller tog, eller har måtte tage cyklen i alverdens vind og vejr, kan du sætte dig trygt og godt ind i din egen bil og køre efter din tidsplan. Der er til gengæld mange ting, du skal overveje, før du kaster dig ud på bilmarkedet især, hvis du er førstegangskøber. Hvis du har planer om at købe din første bil nogensinde, vil du i denne guide finde de mest væsentlige aspekter og forhold du skal være opmærksom på, før du underskriver kontrakten til din kommende bil.

Overvej hvilke behov du har til din første bil

Det vigtigste at tænke på før du kaster dig ud i at købe en ny bil er over dine behov. På den måde undgår du at bruge flere penge end højst nødvendigt på nogle aspekter af bilen, som du måske slet ikke har brug for. Herunder kan du se en liste over fem ting, du skal være opmærksom på ved dit første køb.

1.   Tænk på hvor du skal køre bilen

Altså specifikt hvad du skal bruge bilen til. Skal bilen bruges til at pendle frem og tilbage mellem land og by til og fra arbejde, bør du tænke over at finde en bil, der kører langt på literen. Skal bilen bruges udelukkende til bykørsel, kan det være en god idé at tænke over størrelsen på din bil, hvor en mindre bil her vil være ideel. Da det at finde parkering inde i byen kan være svært, og ofte skal det kunne gøres på lidt plads. Uden for storbyen plejer parkering ikke at være et problem, her kan du derfor gå efter en større eller mellemklassebil, hvori der også kan være masser af plads til varer eller eventuelt børn.

2.   Har du det økonomiske råderum til bilen?

Især hvis du er førstegangskøber af en bil og hvis du er ung, har du måske ikke en hel formue liggende til at købe ny bil for. Derfor kan en god mulighed være at købe en brugt bil. Man kan sagtens få gode og relativt nye brugte biler, her kan du se nyere brugte biler. Det er en god ide, at det første bil du køber er relativt billig, på den måde risikerer du ikke lige så meget rent økonomisk. En ny bil er en stor økonomisk post ikke kun i forhold til benzin men også forsikringer. Så sørg for at have overblikket over dit økonomiske budget, før du køber.

3.   Hvor længe skal du beholde bilen?

Har du planer om at skifte bil ofte eller ved du at den skal sælges igen inden for 3 år, vil den smarteste løsning være at lease din bil. Med leasing betaler du et fast månedligt beløb, alt efter hvilken bil du køber. Hvis du derimod tænker bilen som en langvarig investering, vil den bedste ide være at købe den. Her skal du bare stadig tænke over hvor meget du selv betaler for bilen og værdiforringelsen, hvis du på længere sigt skal sælge den igen.

4.   Tænk over hvor mange kilometer bilen skal køre

Har du ikke behov for at køre særligt mange kilometer dagligt, er en benzinbil den bedste løsning, da denne ikke bruger ret meget benzin på at opstarte, men bruger til gengæld mere under kørslen. Modsat kører en dieselbil længere på literen, så hvis du skal køre lange strækninger, vil dieselbilen være den bedste mulighed.

5.   Husk de vigtige forsikringer

Uanset om du leaser eller køber en ny bil, er det et must at have forsikringer på den, hvis uheldet skulle være ude. Det er først og fremmest lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, som dækker de skader du eventuelt forårsager andre mennesker og andre menneskers ejendele. Herudover er det en god ide at tilkøbe nogle valgfrie forsikringer for at beskytte dig selv økonomisk, hvis der skulle ske et uheld. Sådanne forsikringer kunne være en kaskoforsikring, der dækker skaderne på din egen bil. Vejhjælp er en god forsikring at have, da du her kan få hjælp, hvis motoren brænder sammen eller du punkterer et dæk. Førerhjælp dækker de skader, der sker med den, der kører bilen. Du kan også købe en glasforsikring der dækker stenslag af ruder, hvilket er en af de skader, der desværre ofte opstår. Det er vigtigt at vide, at forsikringsselskaberne vil udregne, hvad du skal betale i forsikring ud fra din selvrisiko. Selvrisiko er det du selv skal betale, hvis du ender ud i et uheld, og her har din kørselserfaring og alder stor betydning.

 

En gang skal jo være den første når man køber bil. Man skal bare huske at sætte sig så grundigt ind i alle aspekter af købet som muligt. Forhåbentlig har denne artikel hjulpet dig med at danne et overblik over de vigtigste første skridt mod købet af din nye bil.

 

Indlæg oprettet 94

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen