Giv bilen et aircondition tjek

Når foråret og sommeren kommer så stiger temperaturen og så skruer vi godt op for vores klimaanlæg og aircondition. Det er en skøn følelse at sætte sig ind i en meget varm bil for blot et minuts tid efter at have 20 grader.

Men hvis du vil sikre at din oplevelse ikke ødelægges af luften af sure sokker, gammelt gymnastiktøj eller jordslået vasketøj, så skal du sørge for at dit aircondition anlæg bliver serviceret mindst en gang hver andet år.

For ellers vil du nemlig få et anlæg, der lugter grimt – og endnu værre: du kan risikere at få en frygtelig hovedpine eller udvikle astma og allergi. Der sidder dannes nemlig nogle forskellige svampesporer, som sætter sit i dit klimaanlæg. Når du tænder for anlægget og blæser luft op i ansigtet, fordi det er 30 grader udenfor, blæser du nemlig samtidig disse svampesporer op i hovedet. Når du indånder dem kommer de i dine luftveje og det kan dermed give dig en række ubehageligheder og i værste fald en sygdom.

Så du skal sørge for at du får tjekket dit aircon-anlæg mindst hvert andet år.

Det sker ved at kontakte et lokalt værksted og booke en tid, hvor du kan komme forbi med bilen. Nogle steder kan de lave serviceeftersynet mens du venter og får en kop kaffe eller kakao og andre gange vil de tilbyde dig en lånebil, så de kan lave det i løbet af dagen.

De sørger for at dine filtre bliver skiftet og at kølervæsken bliver påfyldt og så kører dit en speciel rensevæske igennem dit system, som står og cirkulerer i kabinen og sikrer at alle bakterier bliver fjernet.

Når dit aircondition anlæg er i topform sikrer du at indeklimaet i bilen også er godt. Specielt hvis du bruger mange timer i bilen hver dag eller når du tager på kør selv ferie. Så slipper du for at familien brokker sig over at der lugter surt i kabinen.

Men det handler i høj grad også om at du ikke bliver udsat for de skadelige svampesporer som ikke er godt for dit helbred. Det kan i bedste fald give hovedpine men det er på ingen måde behageligt at have.

Når værkstedet har fingrene i bilen kan du eventuelt overveje at få installeret en motorvarmer, som også kan sikre at bilen i de kolde måneder er opvarmet inden du kommer ud og starter den. Det giver en hurtig varme og kan hurtigt fjerne is og frost fra vinduerne.

Indlæg oprettet 94

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen