Kør sikkert og skift til sommerdæk

Sommeren er på vej. Vejret bliver langsomt varmere. Vinterens kulde og snevejr bliver hurtigt glemt. De fleste af os har skiftet den tykke vinterjakke ud med en lettere jakke. Mens vi skifter til sommertøjet, skal vi dog også huske at lade bilen skifte tøj til den nye årstid. Mange glemmer at skifte vinterdækkene eller tænker, at det er sikrere at køre med vinterdæk hele året rundt, men sommerdæk er vigtige for din og andres sikkerhed i trafikken. Find dine nye flotte sommerdæk her og læs mere om vigtigheden af at få skiftet dæk. Derudover kan du også få tjekket og opbevaret dine gamle dæk, så de måske kan holde endnu en sæson.

Sørg for din egen og andres sikkerhed

På varme eller våde veje giver sommerdæk den korteste bremselængde. En kortere bremselængde betyder, at du hurtigere kan bremsen bilen, hvis noget skulle dukke op, og dermed er du mere sikker. Om sommeren bliver asfalten varm. Sommerdæk er fremstillet til at klare de højere temperaturer. De har bedre vejgreb i sving på en varm og tør vej, så du ikke skrider ud. Også i regnvejr har sommerdæk det bedste vejgreb, hvor vinterdæk får en længere bremselængde. Vinterdæk bliver også hurtigere slidt og har et lidt højere brændstofforbrug. De har ganske vist bedre vejgreb i kulde, men når temperaturen stiger, ryger de gode kvaliteter, ligesom de gode kvaliteter på sommerdæk ryger om vinteren. Derfor er det som sagt vigtigt at skifte til de korrekte dæk på den korrekte tid af året for at holde dig og dine medbilister sikre i trafikken.

Skiftning af dæk

Mange får skiftet til sommerdæk i april, hvor der er en meget lav risiko for sne, og derfor ikke er brug for vinterdæk længere. Derudover er tommelfingerreglen af sommerdæk kører bedst ved temperaturer over 7 grader, hvorimod vinterdæk kører bedst ved temperaturer under 7 grader. Det er dog ikke nok at vide, om du skal sommer- eller vinterdæk. For at du kan køre med den optimale sikkerhed, skal dækkene også passe til din kørsel. Der er stor forskel på, om du du kører til og fra arbejde på motorvejen hver dag, eller om du kun bruger din bil på landevejen i ti minutter om ugen. Dine dæk skal passe til dit og din bils behov, så du kan køre så sikkert så muligt.

Indlæg oprettet 94

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen