Guide til salgsklargøring af din bil

Det første mange af os tænker på når vi skal sælge vores bil er hvor forfærdelig den ser ud. 

Hvordan skal den nogensinde blive solgt når den ser ud som den gør, og hvordan får jeg taget nogle billeder, der gør at den ser nogenlunde præsentabel ud?

Du kunne selvfølgelig købe dig til ydelsen – men i en situation hvor du egentlig bare gerne vil af med varen, der er det måske ikke topprioritet at bruge flere tusinde kroner på klargøring af bilen. 

Derfor får du denne miniguide til salgsklargøring. Hvis du vil vide præcis hvilke produkter, der kan benyttes, så læs mere i denne guide til salgsklargøring.

Hvordan salgsklargøres en bil

En salgsklargøring handler om at alt på overfladen skal se pænt ud. Det vil sige alle de detaljer du normalt selv lægger mærke til skal være i orden. 

Det indbefatter at bilen både skal klargøres indvendigt og udvendigt, men at du ikke nødvendigvis behøver være særdeles grundig. Og det skal du ikke være i en situation hvor du skal af på tingene. For i denne situation, handler det om at få varen til at stå flot, så en potentiel køber ikke tænker: Denne her bil er blevet misligholdt!

I sidste ende handler det om at øge sandsynligheden for at få solgt din bil, til den højest mulige pris, uden nedslag.

Indvendig klargøring

Indvendigt skal du først og fremmest rydde op. 

Fjern alle effekter, der ikke er strengt nødvendige, og dine personlige præferencer til mobilholder, sneskraber, snotklude, cd’er osv. skal ud af bilen. 

Less is More!

Derefter skal du sørge for at støvsuge bilen grundigt. 

Rengør al interiør, instrumentering, rat og gearstang med en vinylrens og efterbehandl evt. med vinyl makeup. 

Udvendig vedligeholdelse

Udvendigt kommer mængden af arbejde an på bilens stand. I nogle tilfælde vil du kunne nøjedes med bare at vaske bilen, andre skal du i gang med at fjerne tjære, flyverust og andet nedfald i lakken. Det behøver ikke være svært, og som afslutning kan du give bilen en såkaldt glaze. 

Det er en form for sminke, der udglatter ridser midlertidigt, således at lakken fremstår flot i salgsøjeblikket.  Er det at snyde? Nej – ikke nødvendigvis, du kan jo sagtens fortælle en eventuel køber hvad du har gjort ved bilen – for de fleste vil de nok bare synes at den står flot, og så kan de efterfølgende overveje om de f.eks. vil give hele bilen en polering, for at få den til at stå flot i lakken. 

Husk også at tage dine dæk og fælge med en god fælgrens. Hvis du vil kan du slutte dækket af med en tire shine, så dækkene fremstår som nye, når en eventuel køber kommer og kigger.

 

Indlæg oprettet 94

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen