Alt du ikke vidste, du burde vide om dæk

Ved du alt, der skal vides om dæk? Og kan du stole på importerede dæk fra udlandet? Dæk er nemlig ikke bare dæk – heller ikke selvom de er fra samme mærke. Dæk har nemlig forskellige kvaliteter. Pas derfor på med at købe billige dæk, uden at sætte dig grundigt ind i oprindelsen og kvaliteten inden køb. Vi har samlet de bedste tommelfingerregler, du skal kende til, inden du køber dæk og fælge på sydsjælland eller i resten af Danmark.

 

Dæk der er parallelimporterede

Et dæk som er parallelimporteret er hentet til Danmark udenom de konventionelle salgskanaler, der normalt anvendes til forhandling af dæk på tværs af internationale grænser. Oftest kommer de til en langt lavere pris – og derfor kan det være fristende at hoppe i ”fælden”. Men pas på inden du køber! Dækkene kan nemlig være fremstillet på det sydamerikanske eller mellemøstlige marked, hvilket betyder, at materialet er fremstillet til et helt andet klima end det danske. Især under kølige og fugtige forhold kan disse være farlige i danske øjemål.

 

Ingen erstatning fra importør

Er der fabrikationsfejl, kan du også hurtigt komme i problemer med dine nye dæk. For da dækket er importeret af andre veje end de almindelige, skal du nok regne med at du ikke kan stille erstatningskrav til importøren. Du er derfor ikke garanteret hverken din egen sikkerhed eller erstatning, hvis dine dæk fejler noget. Du skal derfor virkelig gøre op med dig selv, om det er det værd at spare nogle procenter på dækprisen – da den ”gode” handel hurtigt kan komme med dumme overraskelser og uforudsete problemer.

 

Tjek dækkvaliteten inden du køber

Selvom dækket du har købt, måske kan være et anerkendt mærke, bør du alligevel altid tjekke hvor det er fremstillet. Hvis dækket er mærket med DA betyder det, at dækket er fremstillet med ”skønhedsfejl”. Dette vil et dækspecialist hurtigt kunne spotte, men ikke den almindelige køber, der ikke ved nok om dæk. Hvis du vil være sikker på, at dit dæk er godkendt til Europa, skal du kigge efter E-mærkningen, som er din garanti for, at dækket lever op til europæiske standardkrav for dækkvalitet, mærkning og hastighed.

 

Indlæg oprettet 94

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen